За хотела

Мерки за ограничаване на COVID-19

 

Хотел "Мелса КООП" е разположен в центъра на гр. Несебър и се намира в непосредствена близост до провлака, свързващ стария и новия град. Намира се на 100 м. от плажната ивица и предлага възможност както за морски, така и за конгресен туризъм. Хотелът има 40 апартамента и 49 двойни стаи. На разположение на гостите са ресторант с открита тераса и прилежаща към него зала за гости, лоби бар и зона за възстановяване, предлагаща голямо разнообразие от услуги, допринасящи за пълноценна и незабравима почивка. Възстановителният център на хотела разполага с фитнес зала, парна баня, руска баня, перлена вана, джакузи, сауна, солариум, терапевтичен и масажни кабинети, закрит и открит басейн. Комплексът разполага с две конферентни зали и магазин за сувенири и плажни принадлежности.

Местоположение

Несебър е разположен на малък полуостров на Черно море между градовете Варна и Бургас и на 20 км от международно летище Бургас. Градът е едно от най-старите селища в Европа, основан 3000 години пр.хр. Наследник е на древното тракийско селище Месембрия, което означава град на Мелса. За пръв път Месембрия става български град през 705 г., съгласно споразумението на хан Тервел и император Юстиниан II. Църквите и паметниците, находящи в стария град Несебър, са образци на архитектурното и художествено влияние на гръцката, римската и византийската епоха и привличат ежегодно хиляди поклонници и туристи. Поради тази причина през 1983 г. градът е включен в Списъка на световното културно и природно наследство.

Климат

Климатът е умерено континентален, силно повлиян от Черно море, както и от въздушните потоци, нахлуващи от Средиземно море. Температурата на въздуха рядко преминава 30°C - средно дневната температура през летните месеци е 28°C. Средната температурата на морската вода 23°C, като липсват големи температурни амплитуди. Лекият морски бриз в късния следобед прави въздуха по-свеж, а нощите прохладни.

Забележителности